Σημείωμα Διευθυντή

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας με εκθεσιακό χώρο σχεδόν 3000 τετραγωνικών μέτρων, σύγχρονο εξοπλισμό και ένα εξειδικευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό συνεχίζει να πρωτοπορεί ανάμεσα στα Κυπριακά Μουσεία. Έχοντας τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο της Χρονιάς το 1991,εξακολουθεί την προσφορά του καταξιωμένο ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά Μουσεία.

Ως το Ιστορικό Μουσείο της Λευκωσίας, της τελευταίας διαιρεμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης, μέσα από τις συλλογές και τα εκθέματα του παρουσιάζει ιστορικά γεγονότα, θίγει πτυχές της καθημερινής ζωής, τεκμηριώνει όψεις και αγγίζει πληγές αλλά και δόξες της μακραίωνης ιστορίας της πόλης ειδικά αλλά και της Κύπρου γενικότερα.

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς πόλους ενδιαφέροντος τόσο των μόνιμων κάτοικων της Λευκωσίας όσο και των επισκεπτών της. Μέσα από την ιστοσελίδα του θα βρίσκει κανείς απαραίτητες πληροφορίες για μια πρώτη γνωριμία με το Μουσείο, τις συλλογές και τις δραστηριότητες του. Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο παρουσιάζοντας γεγονότα του παρελθόντος κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Πιστεύουμε πως τα μουσεία και οι πολιτιστικοί φορείς σε καιρούς κρίσης και σε ένα κλυδωνιζόμενο κόσμο μπορούν και έχουν να προσφέρουν πολλά στη διατήρηση αξιών και παραδόσεων. Το Λεβέντειο για τον τομέα αυτό συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά, συνειδητά και πεισματικά με στόχο και όραμα.

Δήμητρα Παπανικόλα – Μπακιρτζή
Διευθύντρια
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Copyright © 2019 The Leventis Museum. All rights reserved. Website by Cape Solutions