Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία υλοποιούνται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Απευθύνονται σε σχολεία, σε οικογένειες με παιδιά και σε ενήλικες και πραγματοποιούνται σε ώρες σχολικού ωραρίου και σε προκαθορισμένα Σαββατοκύριακα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν ένα ενδιαφέρον φάσμα από ποικίλες δραστηριότητες που εμπίπτουν στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αξιοποίησης:

  • των Εκθεσιακών ενοτήτων και Συλλογών του Μουσείου.
  • των Περιοδικών Εκθέσεων οι οποίες φιλοξενούνται σε αυτό.
  • θεμάτων που έχουν σχέση με τα ήθη και τα έθιμα, με την παράδοση και την τέχνη της πρωτεύουσας και της Κύπρου γενικότερα.

Στόχος, η γνωριμία παιδιών και ενήλικων συμμετεχόντων με την ιστορία, τον άυλο και υλικό πολιτισμό του τόπου μας όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από ξεχωριστά και πολύτιμα εκθέματα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρουν δυνατότητα διαδραστικής επιμόρφωσης και ενεργούς συμμετοχής στο μουσειακό χώρο αλλά και εκτός αυτού. Δίδουν τη προοπτική της εξερεύνησης, και προσωπικής ανακάλυψης και παρακινούν μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία, παρατήρηση και γόνιμη δημιουργία.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα καθώς και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο τηλέφωνο 22661475 (εσωτ.106) και στη διεύθυνση education@leventismuseum.org.cy

Στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο πραγματοποιούνται επίσης ειδικά, θεματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο πλαίσιο της μακράς συνεργασίας του με το Μουσείο.

Copyright © 2024 The Leventis Museum. All rights reserved. Website by Cape IT Ltd