Φτιάχνουμε χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο

Φτιάχνουμε χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο

09.03.24

10:00-15:00

Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας και το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας συνδιοργανώνουν την εκπαιδευτική εκδήλωση «Φτιάχνουμε χαρταετούς με τη Λήδρα και τον Λέδρο» για καλό σκοπό.

Η δράση περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 από τις 10:00 το πρωί έως και τις 15:00 το απόγευμα.

Η Λήδρα και ο Λέδρος, οι παιχνιδιάρικες μασκότ του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, θα αναμένουν μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν τους ειδικά διαμορφωμένους εκπαιδευτικούς σταθμούς για μια ημέρα γεμάτη φαντασία και δημιουργία.

Εκπαιδευτικοί σταθμοί:

–           Επίδειξη κατασκευής παραδοσιακού χαρταετού-πετασιού. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το ειδικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα υλικά και τις οδηγίες κατασκευής ενός χαρταετού. Οι έμπειροι λειτουργοί του Μουσείου θα είναι μαζί σας για να σας δώσουν όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις για να φτιάξετε τον χαρταετό σας στο σπίτι!

–          «Η κυρά Σαρακοστή: ένα διαφορετικό ημερολόγιο!» Καθώς η Σαρακοστή πλησιάζει, οι μικροί μας φίλοι, με την καθοδήγηση των λειτουργών του Μουσείου, θα δημιουργήσουν τη δική τους φιγούρα της Σαρακοστής με ζυμάρι.

O εκπαιδευτικός σταθμός για την εκμάθηση κατασκευής χαρταετού θα είναι σε λειτουργία σε τρεις χρονοθυρίδες: 10:30-11:30, 11:30-12:30 και 13:30-14:30, ενώ ο εκπαιδευτικός σταθμός «Η κυρά Σαρακοστή: ένα διαφορετικό ημερολόγιο!» θα είναι διαθέσιμος για τους μικρούς μας φίλους από τις 10:30 έως τις 14:30.

Η μουσική δεν θα λείπει από αυτήν τη συναρπαστική εκδήλωση: μαζί μας θα βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Sfera 96.8 με ζωντανή σύνδεση (live link) από τις 10:00 μέχρι και τις 12:00, ενώ τη σκυτάλη θα λάβει η εξαιρετική παιδική χορωδία του Αστρινίδειου Ωδείου Κύπρου από τις 12:30 έως τις 13:00.

Στους παραδοσιακούς χορευτικούς ρυθμούς θα μας μυήσουν με περίσσια μαεστρία μικροί και μεγάλοι από τον Μουσικοχορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Η Βούρκα» καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσής μας.

Η παρουσία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου πλαισιώνει την εκδήλωση. Στη συντροφιά μας θα βρίσκονται για να αφηγηθούν παραμύθια και για να μας ανοίξουν ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο του βιβλίου σε τρεις χρονοθυρίδες:

–        11:00-11:30: Χαράλαμπος Δημητρίου, εκπαιδευτικός και εμψυχωτής εργαστηρίων για τη λογοτεχνία, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου

–        11:30-12:00: Έλενα Περικλέους, συγγραφέας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου

–        14:00-14:30: Δέσποινα Ηρακλέους, συγγραφέας

Είσοδος: 25 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνονται η συμμετοχή και τα υλικά στους εκπαιδευτικούς σταθμούς για τη δημιουργία του χαρταετού και της «Κυράς Σαρακοστής»)

Δεν απαιτείται κράτηση για τη συμμετοχή στην εκδήλωση και στους εκπαιδευτικούς σταθμούς.

Όλα τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν στον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό ─ Κλάδο Λευκωσίας για την ενίσχυση του προγράμματός του «Πασχαλινά Πακέτα & Κουπόνια Αγάπης».

Χορηγοί: Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Αδελφοί Λανίτη, Appios Creative Studio, Vignona Print & Promotion House, Lithofit

Χορηγοί επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Sfera 96.8

Τηλεοπτικός χορηγός: Alpha Κύπρου

Υποστηρικτές: Δήμος Λευκωσίας, Αστρινίδειο Ωδείο Κύπρου, Μουσικοχορευτικός Λαογραφικός Όμιλος «Η Βούρκα», Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου, Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα