Κάθε δώρο και μία ιστορία

Το Κατάστημα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας το διαχειρίζεται ο Σύνδεσμος Φίλων του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας και της Λεβεντείου Πινακοθήκης, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων του ενισχύουν το έργο του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας.

Στα τέλη του 2020 ο Σύνδεσμος Φίλων προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του Καταστήματος. Το πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο Κατάστημα έχει εμπλουτιστεί με ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα, εμπνευσμένα τόσο από τις Συλλογές του Μουσείου όσο και από την ιστορία της Λευκωσίας γενικότερα.

Στο Κατάστημα μπορείτε να βρείτε: αντίγραφα από γκραβούρες (prints), κεραμικά, είδη διακόσμησης, αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο, είδη μόδας, κοσμήματα και αξεσουάρ, καθώς και επιλεγμένα αντικείμενα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά και μια πλούσια συλλογή από εκδόσεις.

Θέλοντας να στηρίξει την τοπική δημιουργική παραγωγή, το Κατάστημα συνεργάζεται με Κύπριους δημιουργούς και τεχνικές για τον σχεδιασμό μοναδικών προϊόντων. Οι δημιουργοί επισκέπτονται το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, εμπνέονται από τις Συλλογές του και, ύστερα από στενή συνεργασία με το Μουσείο και σχετική έγκριση από την Επιτροπή του Καταστήματος, προχωρούν στον σχεδιασμό και στην παραγωγή αντικειμένων. Οι ξεχωριστές τους δημιουργίες διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά στο Κατάστημα.

Ο τομέας των αποτελεί ειδικότητα του Καταστήματος του Μουσείου, καθώς είναι γνωστό ότι εξειδικεύεται στη δημιουργία εταιρικών δώρων από το 1989. Η επιτυχημένη αυτή πορεία συνεχίζει μέχρι και σήμερα, με το Κατάστημα να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εταιρείες τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα της Κύπρου.

Επιπρόσθετα, το Κατάστημα συνεργάζεται με το της Λεβεντείου Πινακοθήκης, από όπου μπορεί κανείς να προβεί σε διαδικτυακές αγορές επιλεγμένων προϊόντων και εκδόσεων.

Το Κατάστημα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας κυκλοφορεί μηνιαίο ηλεκτρονικό δελτίο, από το οποίο μπορείτε να ενημερώνεστε για τις νέες προσθήκες και παραλαβές αλλά και για τα νέα του γενικότερα. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ.

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Κυριακή: 10:00-16:30

Για περισσότερες πληροφορίες:
T.: +357 22661475 (εσωτ.: 108 και 110) / Ε.: shop@leventismuseum.org.cy

Unique Gifts Inspired by the history of Nicosia

Επιλεγμένα Δώρα