Αποτυπώνοντας διαδρομές / Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα

Αποτυπώνοντας διαδρομές / Ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ημέρες: Κάθε Παρασκευή / 13 Οκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2023

Ώρα: 9:30-11:00
Διάρκεια: 1.30΄

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας σάς προσκαλεί στο νέο του ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Αποτυπώνοντας διαδρομές, ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει πολυαισθητηριακά ερεθίσματα στα παιδιά ειδικής εκπαίδευσης.

Ελάτε στο Μουσείο μας για να εξερευνήσουμε μαζί αρχαία και πολύτιμα αντικείμενα από την Αίθουσα Η Γένεση της Λευκωσίας – Αρχαίοι Χρόνοι, καθώς και από τη Συλλογή Λητώς και Κωστάκη Σεβέρη. Από τα αντικείμενα αυτά θα εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε τα δικά μας αγγεία και έργα τέχνης με χρήση πηλού, φυσικών υλικών και καλουπιών.

Παρέα με την εικαστικό Ελπίδα Φραγκεσκίδου και την εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Πετρίδου Μπουρίτη, τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τις Συλλογές του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, θα καλλιεργήσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, την ενσυναίσθηση και την προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσα από την τέχνη και την ιστορία.

Σας περιμένουμε σε μια αισθητική απόλαυση των μοναδικών εκθεμάτων από τις Συλλογές μας με σκοπό την ενθάρρυνση της αυτοέκφρασης, την καλλιέργεια της συναισθηματικής νοημοσύνης, της κριτικής και δημιουργικής σκέψης!

 

Σχεδιασμός και υλοποίηση προγράμματος:

Ελπίδα Φραγκεσκίδου, Ιδρύτρια του εργαστηρίου γλυπτικής Kuns Studio (MA, Fine Arts & Arts Education)

Ελένη Πετρίδου Μπουρίτη, Εικαστική ψυχοθεραπεύτρια (MSc, Art Psychotherapy | MA, Fine Arts & Arts Education) | Εκπρόσωπος του Σωματείου Εικαστικών Θεραπευτών και Φίλων Κύπρου

Γλώσσα: Ελληνικά

Συμμετοχή: Δωρεάν

Κρατήσεις απαραίτητες: Τ.: +357 22661475 / Ε.: education@leventismuseum.org.cy

Διοργανωτής: Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας

Χορηγοί: Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας